Bevriende 'jodelaar' aangehouden na moord Oudenburg

Het gerecht heeft een tweede verdachte aangehouden na het familiedrama in Oudenburg, waarbij een ziekenhuisclown zijn ex-vriendin om het leven bracht. De vriend van de dader, die in zijn vrije tijd optreedt als jodelaar, wordt niet verdacht van moord maar wel van schuldig verzuim.

“Hij werd met een smoesje naar het huis gelokt”, vertelt zijn advocaat aan VTM NIEUWS. “Hij heeft het been van de vermoorde vrouw gezien en op zolder zag hij ook de twee kinderen.” Waarom hij niet meteen de politie verwittigde, blijft onduidelijk.

Moord
De ziekenhuisclown heeft de feiten gisteren bekend. De man sloot de kinderen van de vrouw op de eerste verdieping van hun woning in Oudenburg op en vermoordde hun moeder beneden. Hij heeft haar gewurgd met zijn blote handen, vertelt hij, en heeft haar ook meerdere keren gestoken met een mes.

De autopsie heeft ondertussen aan het licht gebracht dat het slachtoffer om het leven kwam door verschillende messteken en verschillende slagen.

De man verschanste zich nadien lange tijd op een dak in Bredene. Daar kon hij worden opgepakt door de politie.

Jodelaar
Tijdens zijn verhoor zet hij de tweede verdachte, die in zijn vrije tijd optreedt als jodelaar, wel uit de wind. Zijn vriend heeft hij pas maandag gebeld, zegt hij. Met de dood van zijn vrouw heeft hij niks te maken.

Bekijk ook: