Beverentunnel volledig versperd na ongeval

In het Antwerpse havengebied is de Beverentunnel op de R2 omstreeks 14 uur volledig versperd geraakt richting Nederland door een aanrijding tussen in totaal vier vrachtwagens. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Drie van de vrachtwagens moeten getakeld worden en er is een vloeistof - brandstof of koelvloeistof - op de weg terechtgekomen. Het afhandelen van het ongeval zal dus allicht een hele tijd duren.

De aanrijding gebeurde volgens het Verkeerscentrum bij vertraagd verkeer op de rechterrijstrook. Een vrachtwagen reed er achteraan in op een andere vrachtwagen en door de klap werden ook de twee voertuigen daarvoor nog geraakt. De tunnel raakte volledig versperd, achter het ongeval is er intussen sprake van vijf kilometer lang stilstaand verkeer.

De file zal vermoedelijk nog aangroeien omdat drie van de vier vrachtwagens getakeld moeten worden. "En dat is minder evident in een tunnel", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. De takelwerken zullen dan ook nog geruime tijd duren.

Het Verkeerscentrum raadt aan om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Verkeer over langere afstand vanuit Beveren richting Nederland kan beter omrijden via de Antwerpse ring (R1) om de E19 of A12 te bereiken. Lokaal moet je de snelweg verlaten aan Waaslandhaven-Zuid, om vervolgens calamiteitenroute U te volgen tot de oprit Waaslandhaven-Noord. Het is echter erg druk op dat traject.