Belgisch schip gekapseisd: 2 Belgen overleden

Voor de kust van het Engelse Great Yarmouth is gisterennamiddag een vissersboot uit Zeebrugge met vijf Belgische bemanningsleden gekapseisd en gezonken. Drie mannen werden gered, voor twee andere opvarenden kwam alle hulp te laat.

Het vissersschip Z.19 met de naam 'Sonja' is gisteren rond 16.30 uur gekapseisd op zo’n zestig kilometer voor de kust van Great Yarmouth, in het zuidoosten van Engeland.

“Wij hebben meteen ook een melding gekregen van onze Engelse collega’s”, zegt Réjane Gyssens van het Maritiem Reddings-en Coördinatiecentrum in Oostende. “Drie bemanningsleden zijn gered. Drie uur na het kapseizen werden ze opgemerkt door de bemanning van The Pacific Princess, een cruiseschip. De bemanning lag te dobberen in hun eigen reddingsvlot en werd aan boord van het cruiseschip genomen en aan land gebracht in Dover. Ze stellen het goed."

Twee doden
Twee andere bemanningsleden, ook Belgen, overleefden het ongeval niet. . “De Engelse reddingsdiensten hebben gisteren nog de hele avond en nacht naar hen gezocht, zowel met boten op het water, maar ook vanuit de lucht”, zegt Gyssens nog. De reddingsactie is vanmorgen heropgestart, in de namiddag zijn hun lichamen aangetroffen.

De reddingsdiensten zijn tegelijk ook op zoek naar de Z.19, maar mogelijk is dat ondertussen gezonken. Het is nog niet duidelijk waarom het vissersschip is gekapseisd.