Auto crasht in gevel in Kortessem: 5 doden

Bij een zwaar ongeval in het Limburgse Kortessem zijn vanochtend vijf doden gevallen. Onder hen een beloftevolle Afrikaans speler van Sint-Truiden. "Het is een bijzonder triestige ochtend voor onze gemeente", zegt burgemeester Tom Thijsen (CD&V) aan VTM NIEUWS.

Op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Tongersesteenweg reed een Audi frontaal in een café. Alle hulpdiensten kwamen ter plaatse en de omgeving werd afgezet.

De bestuurder van de Audi met buitenlandse nummerplaten verloor de controle over zijn stuur en boorde zich in de gevel van het café dat aan het kruispunt gelegen is. De vijf inzittenden overleefden de harde klap niet.

Onder hen ook Mo Nitcheu, een beloftevolle Afrikaanse speler van Sint-Truiden, die gisteren nog een sterke wedstrijd speelde. Op beelden die hij zelf op Instagram plaatste is te zien hoe hij vannacht nog filmde terwijl hij aan het stuur zat.

(Lees verder onder de video)

Het kruispunt werd vanochtend afgesloten en een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Foto: Toon Royackers