Australische politie blijft zoeken naar vermiste Belg Théo (18)

De Australische politie heeft speurhonden ingezet tijdens de zoekacties naar de Belgische jongen die sinds eind mei in Byron Bay wordt vermist. De politie blijft zoeken en daarbij worden alle middelen ingezet waarover de plaatselijke politie beschikt. De ouders van Theo gaan zelf naar Australië om mee te helpen zoeken naar hun zoon. Zijn vader is daar al, zijn moeder vertrekt binnenkort.

De zoekacties concentreren zich op enkele plaatsen, met name het oosten en noordoosten van het plaatsje en op Belongil Beach, vlakbij de jeugdherberg waar Théo Hayez (18) logeerde. "Woensdag hebben we de omgeving van het strand van Belongil grondig doorzocht, maar helaas hebben we Théo op dit moment nog altijd niet kunnen localiseren", verklaarde een politieverantwoordelijke van Byron Bay, Dave Roptell, in de lokale publicatie The Northern Star.

"We hebben op dit moment nog geen resultaat geboekt, maar wie weet wat we nog ontdekken in de verdere loop van het onderzoek en de zoekacties", aldus Roptell. Hij voegde er nog aan toe dat de politie "positief blijft en nog altijd hoop koestert".

Wat gebeurde er?
De Belg werd het laatst gezien toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet. Sindsdien kwam er geen teken van leven meer. Volgens de politie is uit camerabeelden gebleken dat Théo wel degelijk van plan was om terug te keren naar het hostel waar hij verbleef, zo bevestigde een familielid aan RTL. "Er moet iets tussengekomen zijn onderweg, want als hij had voortgestapt, zou hij daar rond 23.30 uur aangekomen zijn", vertelde een vriend van de vermiste aan het Australische persagentschap AAP.

Théo Hayez kwam eind vorig jaar aan in Australië met een werkvisum en zou deze week terugkeren naar België. De Belgische ambassade in Canberra staat in nauw contact met de lokale politie van Byron Bay, een populaire badplaats aan de oostkust van Australië in de staat New South Wales.

Bekijk ook: