Antwerpse tram zwaar beschadigd

In Antwerpen is afgelopen nacht een tram van De Lijn beschadigd geraakt. Ooggetuigen hoorden plots luide knallen, waarna ze merkten dat er verschillende ruiten beschadigd waren. Het incident gebeurde iets voor middernacht op een tram die van het Sportpaleis onderweg was naar Antwerpen-Centraal. Wat er precies gebeurd is, wordt momenteel onderzocht.

"De trambestuurder vernam van een passagier dat er enkele ruiten beschadigd waren", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie aan VTM NIEUWS. "Er zijn effectief drie grote ruiten en een deur gebarsten aan de rechterzijde van de tram. De beschadigingen zouden aangebracht zijn tussen het Stuivenbergplein en de Dambruggestraat. De bestuurder had zelf niets opgemerkt.", aldus nog Bruyns.

"Kogelgaten"
Volgens ooggetuigen ontstond er meteen paniek op de tram. “We waren op weg van de Lotto Arena naar Antwerpen-Centraal met tram 12", zegt een getuige anoniem aan VTM NIEUWS. "Na ongeveer twee haltes hoorden we plots luide knallen, uit reflex zijn we op de grond gaan liggen. Er waren kogelgaten in het raam net boven ons hoofd. De tram reed nog even door en stopte daarna. De bestuurder zei dat hij niet meer verder mocht rijden en vroeg ons uit te stappen. De ramen waren volledig verbrijzeld."

De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is.