Alle 1.700 overwegen in ons land krijgen een adres

Infrabel gaat alle 1.700 spooroverwegen in ons land uitrusten met een noodbord, met daarop de straatnaam en gemeente, het nummer van de overweg en de belangrijkste noodnummers. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Nu gaat er bij incidenten vaak kostbare tijd verloren, omdat mensen niet weten waar ze zich exact bevinden

De meer dan 1.700 overwegen in ons land krijgen langs beide kanten grote, goed zichtbare identificatiestickers. Daarop staat het nummer van de overweg, de spoorweglijn, de juiste straatnaam en gemeente waar die zich bevindt én ook de belangrijkste noodnummers. Doel: kostbare tijd winnen bij ongevallen. 

51 ongelukken op overwegen
De vele overwegen in ons land zorgen jaarlijks voor een resem incidenten. Ondanks extra veiligheidsmaatregelen en sensibiliseringscampagnes gebeurden er vorig jaar 51 ongelukken op deze overwegen, waarbij negen mensen het leven lieten, aldus cijfers van infrastructuurbeheerder Infrabel.

Identificatiestickers
De identificatiestickers, die in de loop van volgend jaar worden aangebracht, moeten ervoor zorgen dat mensen snel aan de hulpdiensten kunnen laten weten aan welke spoorwegovergang ze zich bevinden, waarna de hulpdiensten die informatie naar ons coördinatiecentrum kunnen doorbellen. "Het doel van de stickers is het aantal incidenten doen dalen, bijkomend leiden minder incidenten tot minder vertragingen op het spoorwegnet", aldus Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken.