Albert Heijn roept zachte nougat terug

Supermarktketen Albert Heijn roept in de Belgische én Nederlandse winkels zachte nougat terug omdat er een fout etiket op staat. Bovendien zit er soja in het product en dat staat niet vermeld op de verpakking. 

Het Nederlandse bedrijf Rosenberg Import BV heeft beslist om de Italiaanse nougat-taartpunten van het merk Quaranta uit de rekken te halen. Op het etiket wordt niet vermeld dat het product soja bevat. Het product ligt sinds 3 april in de Nederlandse en Belgische winkels van Albert Heijn.

Aanvankelijk meldde Rosenberg Import dat het over het product "zachte nougat met pure chocolade en oranje schillen" gaat met artikelnummer EP002735, lotnummer 170307 en ean-code 8 009650 065904. Maar inmiddels stelde het ook vast dat hetzelfde probleem zich voordoet bij artikel EP002736 en lotnummer 170228 en dat ook dat artikel uit de handel moet genomen worden.

Het product werd foutief geëtiketteerd als "zachte nougat met bessen". Bovendien bevat het product soja, wat niet op het etiket vermeld werd. Rosenberg Import raadt consumenten die allergisch zijn voor soja aan het product niet te consumeren en terug te brengen naar het punt van aankoop. Het zal hen worden terugbetaald.