Al zeven Brusselse relschoppers herkend

Het Brusselse parket heeft al zeven van de negen mannen geïdentificeerd die betrokken waren bij de rellen in Brussel in november. Het parket had vorige week een opsporingsbericht uitgestuurd waarbij negen verdachten werden gezocht. Een van de mannen kwam zichzelf aangeven. Enkelen werden gearresteerd, de anderen nog niet.

Het gaat om mannen die betrokken waren bij de rellen in Brussel op 11, 15 en 25 november. Telkens ontstonden zware rellen met grote vernielingen tot gevolg, één keer aan de Beurs, een keer aan het Muntplein en de laatste keer aan de Louizalaan.

De Brusselse politie kon al een dertigtal mensen arresteren voor hun betrokkenheid bij één van de drie incidenten, één minderjarige was zowel bij de rellen op het Muntplein als in de Louizalaan betrokken.

Het onderzoek loopt nog steeds en vorige week werd een opsporingsbericht verspreid. Eén man gaf zich diezelfde dag nog aan en werd na verhoor rechtstreeks gedagvaard voor de correctionele zitting van 2 februari. De zoektocht naar andere verdachten gaat onverminderd verder.