Dossier Kasteelmoord

Advocaat Gyselbrecht wil in beroep: "Ben ontgoocheld"

De verdediging van André Gyselbrecht (67) zal wellicht beroep aantekenen tegen de veroordeling tot 27 jaar gevangenisstraf. Meester Johan Platteau vindt dat de rechtbank te weinig rekening heeft gehouden met de moeilijke situatie waar de dokter uit Ruiselede zich in bevond.

“Ik ben ontgoocheld. Ik had voor mijn cliënt een veel beter resultaat willen bereiken", reageert Platteau aan VTM NIEUWS. "Ik weet dat hij rust wil en dat hij wil dat het stopt. Hij wil geen proces meer, geen strijd meer. Hij wil rust. Ik ben naar hem gestapt en ik heb gezegd: André, we mogen hier niet stoppen.”

André Gyselbrecht verklaarde dat hij Stijn Saelens uit de weg liet ruimen om zijn dochter en kleinkinderen te beschermen. "Die situatie was verschrikkelijk, hij wilde dat het stopte. Die situatie moest veel meer doorwegen in de strafmaat. Ik ben geschrokken van de strengheid."

De huisarts uit Ruiselede wordt nog steeds gesteund door zijn vrouw en zijn kinderen. "Het was ontroerend om die twee bejaarde mensen na het vonnis elkaar te zien vastpakken. Voor mijn cliënt is het natuurlijk heel zwaar, hij heeft erg lang tussen hoop en vrees geleefd", aldus Platteau.

Meer over de zaak?