Advocaat buurman: "Moord niet gepland"

De Franse studente (23) die maandagavond is vermoord op haar kamer in Luik, was twee jaar geleden al naar de politie gestapt omdat haar moordenaar, haar buurman van 54, poedelnaakt voor haar deur was komen staan. Dat de man het meisje al langer lastigviel, verandert niet zoveel, vindt de advocaat van de dader. Volgens hem heeft hij haar in een vlaag van waanzin vermoord. Hij had de moord dus niet gepland.

"Niets laat uitschijnen dat hij dit gepland heeft", zegt zijn advocaat François Dessy. "We moeten ons ook de vraag stellen of alcohol hier een rol heeft gespeeld."

Bovendien waren er geen signalen dat de man na z'n celstraffen opnieuw op het slechte pad was geraakt. Hij werd opgevolgd door justitie-assistenten en hij had een job.

"Geïntegreerd"
"Ik denk dat hij aan strikte voorwaarden moest voldoen. Hij volgde ook een speciaal begeleidingsprogramma. Hij was ook opnieuw geïntegreerd in de maatschappij want hij had een job waar hij tevreden over was." 

Geen pv?
De Franse studente van 23 was al een tijdje bang van haar buurman, Patrick V. Hij stond onder elektronisch toezicht voor verkrachting van minderjarigen. Nu blijkt dat het slachtoffer eerder al naar de politie stapte. De politie moet een klacht normaal doorgeven aan het parket, maar volgens het parket van Luik is er zelfs nooit een pv opgesteld. "We kunnen bevestigen dat het meisje naar de politie is gestapt. Maar de politie heeft ons daar toen nooit van op de hoogte gebracht", klinkt het.

Alles lijkt er dus op dat de politie niets met de melding heeft gedaan. Het meisje zou ook nooit te horen hebben gekregen dat haar buurman al was veroordeeld. Maar de politie van Luik wil vandaag niet reageren over de zaak.

Gewurgd en neergestoken
De vriend van de studente vond haar maandagavond dood terug, nadat ze niet was komen opdagen in de les. Ze werd gewurgd en met een mes neergestoken. Gisterenavond werd een verdachte opgepakt en verhoord. Het gaat om haar buurman die in hetzelfde gebouw woonde.

Bekijk ook: Kotmoord: studente had klacht ingediend