Aanslagen 22/03: 4 mensen opgepakt

De Brusselse politie heeft gisterenochtend elf huiszoekingen uitgevoerd in het kader van de aanslagen van 22 maart. Daarbij werden vier mensen meegenomen voor verhoor. Dat bevestigt de woordvoerder van het parket, Eric Van Der Sypt, aan VTM NIEUWS. 

De huiszoekingen vonden plaats in Anderlecht, Schaarbeek, Jette en Brussel. Ze zouden er gekomen zijn omdat de speurders proberen te achterhalen waar de daders van de aanslagen het materiaal kochten om de bommen mee te maken. Het vermoeden bestaat dat minstens een deel van het bommenmateriaal aangekocht is in de doe-het-zelfzaak aan de Stalingradlaan. Ook in een opslagruimte in de omgeving van het Zuidstation zouden de speurders een huiszoeking gehouden hebben.

"Men gaat nu die producten die in beslag genomen zijn, vergelijken met restanten van de bommen die gebruikt zijn bij 22 maart", zegt VTM NIEUWS-journaliste Nathalie Dyck. "Die restanten hebben ze gevonden in de Max Roosstraat in Schaarbeek, de plek waar de bommen toen gemaakt zijn. Die twee gaan ze nu vergelijken en als er een positieve match is, zullen de vier mensen die gisteren meegenomen zijn, aangehouden blijven."

Het federaal parket bevestigt dat er gisteren verschillende huiszoekingen uitgevoerd werden en dat daarbij vier mensen werden meegenomen voor verhoor. "De onderzoeksrechter zal in de komende uren beslissen of ze in verdenking gesteld worden en onder aanhoudingsbevel worden geplaatst", aldus het federaal parket