De Lijn geeft boete aan nabestaanden

De Lijn heeft een boete gegeven aan de nabestaanden van een verongelukte 29-jarige man. De man kwam vijf maanden geleden om het leven toen hij onderweg naar huis met zijn wagen verongelukte tegen een boom. De Lijn heeft zijn ouders nu een boete gestuurd van 109,75 euro, omdat een bus van de vervoersmaatschappij moest omrijden door het ongeval. De boete was overigens gericht aan het slachtoffer zelf.

De man reed met zijn wagen tegen een boom toen hij onderweg was van zijn werk naar huis in Hoboken. Door het dodelijke ongeval werd de rijweg een kwartier afgesloten en moest een bus van vervoersmaatschappij De Lijn omrijden. De kosten van die dienstonderbreking (109,75 euro), wil De Lijn nu verhalen op de nabestaanden van het slachtoffer.

“Brief terugsturen met overlijdensbericht erbij”

De ouders kregen een brief in de bus van De Lijn, gericht aan het slachtoffer. De moeder van het slachtoffer reageert in Het Laatste Nieuws: “Ik was razend toen ik het las. Ze namen niet eens de moeite om te informeren naar de toestand van mijn zoon. Ik overweeg om die brief terug te sturen en er het overlijdensbericht van mijn zoon bij te steken.”

In dezelfde krant reageert De Lijn. “Zo’n droge standaardbrief komt hard aan”, beseft een woordvoerder van De Lijn. “Maar we kunnen niet checken hoe een verkeersslachtoffer eraan toe is. De privacywet verbiedt ons dat.”

Bekijk meer video's op