Overvolle trein anderhalf uur vast

Amper één dag na de treinstaking heeft de spoorwegen opnieuw te kampen met een vervelend probleem. Tussen Brussel en Denderleeuw heeft een overvolle trein meer dan anderhalf uur vast gestaan, wegens een defect. Dat bevestigt spoorwegbeheerder Infrabel aan VTM NIEUWS.

Hulplocomotieven hebben de treinen weggesleept, maar het heeft meer dan anderhalf uur geduurd om die ter plaatse te krijgen. Aan boord van de defecte trein zaten honderden mensen. Hij was onderweg van Brussel naar Oudenaarde en raakte rond 16.20 uur defect.

Geen airco of toilet

Tot overmaat van ramp stond er achter de defecte trein nog zeker één trein geblokkeerd. Reizigers aan boord van de defecte trein konden de voertuigen niet verlaten. De airconditioning zou defect zijn en ze konden ook de toiletten niet gebruiken, meldden reizigers aan onze redactie. 

Hulplocomotieven

Uit Denderleeuw en Brussel-Zuid vertrokken twee hulplocomotieven om de defecte treinen te takelen. De eerste trein werd rond 18.20 uur getakeld en stond 1u40 stil. De trein kwam rond 18.40 uur aan in Denderleeuw. Daar zoekt de NMBS naar oplossingen om de gestrande passagiers op hun bestemming te krijgen.

De tweede trein heeft ongeveer één uur stilgestaan en kwam rond 18.05 uur aan in Brussel-Zuid. Daar had de NMBS twee treinen klaar staan om de passagiers op hun bestemming te krijgen.

In Denderleeuw en Brussel-Zuid kregen de passagiers eten en drinken aangeboden, benadrukken de NMBS en Infrabel. Aangezien het om piekuurtreinen ging, zaten ze allebei vol. Volgens de NMBS ging het om 700 tot 900 mensen per trein. Nog volgens de NMBS kregen de treinen afte rekenen met tractieproblemen.