Klanten in shock na brutale overval

In Jumet, in de provincie Henegouwen, hebben drie gewapende en gemaskerde personen vanochtend op erg brutale wijze een filiaal van de winkelketen Match overvallen. De daders vuurden minstens één schot in de lucht af. Er vielen geen gewonden, maar een tiental klanten moesten wel met shockverschijnselen in het ziekenhuis worden opgenomen.

Op het moment van de overval waren een zestigtal klanten aanwezig waren, aldus de lokale politie van Charleroi. De daders eisten de inhoud van de kassa's en dwongen alle aanwezigen om op de grond te gaan liggen. Daarbij vuurden ze minstens een schot in de lucht af. Vervolgens maakten ze zich uit de voeten in een voertuig dat hen voor de winkel stond op te wachten. Hoe groot de buit is, is momenteel niet geweten.

De politie van Charleroi kwam ter plaatse en stelde een veiligheidszone in. De hulpdiensten stuurden verschillende ziekenwagens naar de plaats van de overval om de vele personen in shock te verzorgen. Minstens een tiental klanten en een kassierster werden met een bus overgebracht naar het ziekenhuis.