Vrachtwagen sleurt auto 2 kilometer mee

Op de E42 ter hoogte van het Henegouwse Gouy-lez-Pieton is vanmorgen een auto onder de oplegger van een vrachtwagen terechtgekomen. De wagen werd over een afstand van meer dan twee (!) kilometer meegesleurd, maar de bestuurder kwam er met lichte verwondingen van af.

 De autobestuurder viel waarschijnlijk in slaap achter het stuur toen hij rond 4 uur op de E42 reed richting Namen. Zijn Fiat week van het traject af en botste tegen de achterkant van een vrachtwagen. De auto bleef onder de oplegger steken. De vrachtwagenchauffeur was zich van geen kwaad bewust. Hij had wel een lichte schok gevoeld, maar dacht aan een put in de weg en reed verder.

 Omdat zijn vrachtwagen moeilijker te besturen werd, stopte hij na twee kilometer op de pechstrook langs de snelweg. Daar merkte hij de Fiat op en verwittigde de hulpdiensten. De automobilist bleek slechts lichtgewond.

 Nog op de E42, nabij Andenne in de provincie Namen, gebeurde een gelijkaardig ongeval. Daar kwam een auto met twee jongeren aan boord onder de laadbak van een vrachtwagen terecht. De auto werd een honderdtal meter meegesleurd. De twee twintigers moesten uit de auto bevrijd worden en werden naar het ziekenhuis overgebracht.