Vakantieuittocht zorgt voor files

Het is behoorlijk druk op de snelwegen in Vlaanderen en Brussel door de eerste grote vakantieuittocht. Hoewel de grote drukte pas volgende week verwacht werd, staat er vanavond toch al heel wat file.

In Antwerpen konden de wachttijden rond 13 uur al oplopen tot een half uur. Verschillende vrachtwagens vielen in panne en moesten getakeld worden. Momenteel is het in Antwerpen en in het Waasland vooral druk in de richting van Gent en de kust. De vertragingen lopen op tot meer dan een uur op de Antwerpse ring. Verderop op de E17 kan je ook nog eens in de file staan vanaf de Kennedytunnel tot in Zwijndrecht. Daar reed een vrachtwaren tegen een verlichtingspaal, die op de rijbaan terechtkwam. De drie rijstroken zijn nog steeds versperd.

Op de Brusselse ring valt het fileleed voorlopig  nog mee. De wachttijden zijn te vergelijken met die op een normale vrijdagavond en lopen maximaal op tot een half uur. "Enkel in Vlaams-Brabant begint nu al het bouwverlof, de overige provincies volgen pas de komende weken", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Ook de Nederlandse en Duitse uittocht wordt pas volgende week verwacht. Vandaar dat de vakantiedrukte vandaag nog meevalt."