Truck brandt uit op Antwerpse Ring

Bij een zwaar ongeval op de Antwerpse Ring vlak voor de Liefkenshoektunnel kwamen twee mensen om het leven. Het ongeval gebeurde iets voor 17 uur, toen een vrachtwagen en een auto op elkaar inreden. De twee voertuigen zijn volledig uitgebrand.

Door het ongeval is de snelweg richting Nederland volledig afgesloten. Het verkeer wordt straks onder politiebegeleiding van de snelweg weggehaald. Twee inzittenden van een personenwagen kwamen daarbij om, nadat hun voertuig in brand vloog. De weg is er momenteel volledig versperd, wat voor een lange file zorgt tot op de E34/N49.

Het verkeer kan volgens het Vlaams Verkeerscentrum nog het best lokaal omrijden via de rotonde aan Waaslandhaven-Noord, maar om daar te raken moet je wel een hele tijd aanschuiven. Het bluswerk is intussen achter de rug, maar het opkuiswerk zal nog een hele tijd duren en ook het parket laat momenteel nog de nodige vaststellingen doen. De omgeving valt er dan ook allicht nog verschillende uren best volledig te mijden, zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Onderste foto: Sandrine Billiet via Twitter