Dag langer camping voor treinreizigers

Door de spoorstaking zullen veel festivalgangers het moeilijk hebben om zondag weer naar huis te geraken. Het Summerfestival op het Antwerpse Nieuw Zuid houdt de camping één dag langer open voor de gestrande festivalgangers. Het festival verwacht zaterdag en zondag 65.000 danceliefhebbers.

De organisatie van Summerfestival houdt een van zijn twee campings, alle aanwezige winkeltjes, douches en andere diensten tot dinsdagnamiddag open naar aanleiding van de spoorstaking op maandag. Ook het mobiliteitsplan, met onder meer de 'kiss & rides' en 'park & rides', blijft een dag langer van kracht. De zowat 5.000 festivalgangers die een kortingticket van de NMBS kochten, mogen dat eveneens tot en met dinsdag gebruiken.

De extra kosten die het festival moet maken door de spoorstaking wordt geschat op "verschillende tienduizenden euro's". Maar aangezien heel wat bezoekers jongeren zijn die van de trein afhankelijk zijn, was er echter geen andere optie. "We hebben een zekere verantwoordelijkheid ten opzichte van onze festivalgangers, die we natuurlijk graag de volgende jaren nog zouden terugzien", zegt woordvoerder van Summerfestival Quentin Van Damme. "Om de kampeerders enigszins te blijven entertainen, is er bovendien een groot scherm waarop we de achtste finales van het WK voetbal uitzenden."