Burgemeester is de ster in Facebook-hype

Een nieuwe hype op Facebook heeft nu ook de burgemeester van Sint-Laureins, Franki Van de Moere, verleid tot een ‘illegale’ sprong in het water. In een filmpje zien we hem verkleed als vrouw in het Leopoldkanaal springen. Hij vermijdt zo wel een fles wodka te moeten kopen, maar kreeg wel een fikse uitbrander van de dienst Waterwegen en Zeekanaal.

Bij het zogenaamde nominatiespel dagen mensen elkaar op Facebook uit om ergens in het water te springen. Doen ze dat niet, moeten ze hun uitdager trakteren. Doen ze het wel, mogen ze drie nieuwe Facebookvrienden nomineren. Burgemeester Franki Van de Moere werd uitgedaagd door een OCMW-raadslid en ging er voluit voor. Verkleed als vrouw sprong hij in het Leopoldkanaal, om vervolgens zijn weggedreven slippers achterna te gaan en ietwat onhandig uit het water te kruipen.

Leuke beelden, behalve dan voor de dienst Waterwegen en Zeekanaal. Daar vinden ze dat de burgemeester een voorbeeldfunctie heeft. “Het is absoluut verboden om in kanalen en bevaarbare waterlopen te springen”, vertelt woordvoerster Claudia Van Vooren in Het Nieuwsblad. “We hebben de burgemeester op de gevaren gewezen, want het is niet de bedoeling dat heel Sint-Laureins hem achterna springt.”