Man neergeschoten op straat in Gent

In de Henleykaai in Gent is vanavond een man op straat neergeschoten. Het slachtoffer is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat om  een man uit de buurt. De politie was snel ter plaatse en kon met behulp van de speciale eenheden de dader snel oppakken. Over de omstandigheden of een motief is voorlopig niets bekend.

De verdachte vluchtte daarna weg, maar hij kon in de omgeving opgepakt worden met behulp van de speciale politie-eenheden. De federale politie en het parket zijn ter plaatse voor het onderzoek. Het slachtoffer werd in levensgevaar naar het UZ Gent gebracht.

Volgens de eerste informatie werd het slachtoffer in het hoofd geraakt, maar het parket kan daarover nog geen informatie geven. Er is een onderzoeksrechter gevorderd en de omstandigheden worden onderzocht, zegt het parket.

De verdachte wordt verhoord en wordt vermoedelijk woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die zal beslissen over zijn aanhouding. Het gaat om een 28-jarige man. De plaats van het schietincident is afgesloten voor sporenonderzoek.