CDH zegt 'non' aan nota-De Wever

De Franstalige cdH heeft de informateursnota van Bart De Wever afgewezen. Dat raakte bekend na het partijbureau van de partij van voorzitter Benoit Lutgen. Eerder hadden CD&V en MR zich wel akkoord verklaard met de nota van De Wever als basis voor regeringsonderhandelingen, maar cdH weigert dat nu.

Voorzitter Benoit Lutgen heeft bij het Franstalige RTL gereageerd op de weigering van zijn partij om op de nota van Bart De Wever in te gaan. Lutgen heeft nog steeds niet voldoende vertrouwen in Bart De Wever en de N-VA. "De communautaire twijfels over de N-VA zijn niet weggenomen. N-VA blijft een eurosceptische en Belgosceptische partij."

"Twijfel" is een eufemisme

"De coalitie zoals ze voorligt is voor ons onmogelijk", zegt Lutgen in de studio van RTL-TVI. "In de nota staan zeker dingen die acceptabel zijn voor ons, maar er ontbreken ook zaken die in onze ogen zeer belangrijk zijn. Om opnieuw te gaan onderhandelen moeten we een stevige inhoud hebben, sterke engagementen. Dat verwachtten wij van de N-VA. Want we hadden ook twijfels of we de N-VA konden vertrouwen. En als ik zeg "twijfels", is dat nog een eufemisme. Het was veel meer dan dat."