Lesley-ann smeert deze zomer uw rug in

Vandaag lanceert de Stichting tegen Kanker zijn nieuwste campagne tegen huidkanker. In een sexy filmpje is te zien hoe blondine Lesley-Ann Poppe in Baywatch-stijl het strand afschuimt, op zoek naar niet ingesmeerde zonnekloppers. De ‘Spraywatch’-campagne moet jongeren bewust maken van de gevaren van onbeschermd zonnebaden.

Bruine huid, mooie huid

Dat zo’n bewustwordingscampagne dringend nodig is, kan de Stichting tegen Kanker bewijzen met enkele opvallende cijfers. Uit een enquête bij meer dan 1000 Belgen blijkt dat 75 procent van de jongeren een bruin kleurtje aantrekkelijk vindt en dat maar liefst 13 procent ervan overtuigd is dat zonnebrand helpt om snel bruin te worden. Ook denkt vier op de tien jongeren dat ‘voorbruinen’ onder de zonnebank een goede manier is om je huid voor te bereiden op de zomer. De campagne is dan ook vooral gericht op 15 tot 35-jarigen.

Bruine huid, beschadigde huid

Het filmpje is een parodie op het bekende televisieprogramma Baywatch. Lesley-Ann Poppe kroop voor de gelegenheid in de huid van Pamela Anderson. Maar Poppe werd niet enkel gecast omwille van haar lichamelijke gelijkenissen met Pamela. Als directrice van een Schoonheidsschool weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om je huid te beschermen. “Een bruine huid wijst eigenlijk op een beschadigde huid. Het bruinen is namelijk een verdedigingsmechanisme van onze huidcellen tegen UV-stralen.”

In ons leven kan onze huid inderdaad slechts een bepaald aantal zonuren verdragen. Wie veel zont, heeft dus ook meer en sneller kans op een verouderde huid, rimpels, maar nog belangrijker: huidkanker. Het spreekt voor zich dat ook zonnebanken een no-go zone zijn.

Kusttour

Een Spraywatch-team zal deze zomer de kust rondtrekken om zonnekloppers ter plaatse bewust te maken van het belang van een goede huidbescherming. Met het filmpje lanceert de Stichting ook een wedstrijd. Op het einde kan je namelijk een boodschap nalaten op iemands blote rug. Wie zijn vrienden kan overtuigen om zich voortaan in te smeren als ze in de zon gaan liggen, maakt kans op een mooie reis voor twee personen.

Meer info: https://www.facebook.com/stichtingtegenkanker/app_660888670647631