'Quickie' geeft jawoord aan Anouk

Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft in het stadhuis van 'zijn' stad zijn jawoord gegeven aan Anouk Sabbe. De twee maken van hun huwelijk een echt volksfeest; met 75 vaten bier, 3.000 porties frietjes en 3.000 kippenboutjes voor duizenden inwoners.

De plechtigheid werd geleid door schepen Koen Byttebier. “Volgens mij is de eerste keer dat in Kortrijk een zetelend burgemeester huwt”, vertelt Van Quickenborne. “We delen graag onze vreugde, vandaar het gratis volksfeest. We betalen ook alles zelf.”

Dat de twee net vandaag trouwen, is geen toeval. “We kusten elkaar voor de eerste keer vijf jaar geleden op 21 juni”, vertelt Anouk. “Ik zat met vriendinnen in café Polé Polé toen Vincent goeiedag kwam zeggen. Uiteindelijk bleven we er de hele nacht zitten. Ik had Vincent op 2 juni in Kortrijk leren kennen tijdens het overwinningsfeest van Claudio en Gaëlle, die toen ‘Mijn Restaurant!’ wonnen.

Het kerkelijk huwelijk is gepland voor eind augustus. Dat zal in intieme kring gebeuren. “Eind januari 2015 trekken we dan op huwelijksreis. De bestemming is nog een verrassing”, klinkt het.