Vals bomalarm op vliegtuig in Zaventem

Woordvoerder Hans Vanhaelemeesch van Jetair bevestigt dat vanmorgen op Brussels Airport een toestel richting Miami vertraging heeft opgelopen als gevolg van een valse bommelding. Het ging volgens Vanhaelemeesch evenwel niet om een telefonische bommelding maar was het een passagier die zei dat hij een bom aan boord had genomen, tijdens een ruzie met een lid van het cabinepersoneel.

"Dergelijke uitlatingen nemen we steeds heel erg serieus. In dergelijke gevallen gaat er een procedure van start waarbij het toestel gecontroleerd wordt. Hierbij wordt onder meer alle bagage uit het toestel geladen", aldus Vanhaelemeesch.

Toen er na controle niets aan de hand bleek, kon het toestel omstreeks 9.30 uur vertrekken. Tegen de betrokken passagier werd klacht ingediend. Hij kreeg ook verbod om mee te vliegen.

Uit een getuigenis van een passagier die zich in het toestel bevond, blijkt dat alles rustig verlopen is. In het kader van de controle gingen een tiental politie- en securitymensen aan boord met een hond. De omgeving van de "verdachte" werd extra gecontroleerd."We werden goed op de hoogte gehouden", aldus de passagier.