Woordvoerster in 2012 op anti-N-VA lijst

De nieuwe Franstalige woordvoerster van de N-VA stond bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 op een anti-N-VA lijst in Wemmel, dat weet Het Nieuwsblad. Anne-Laure Mouligneaux stond toen op de 21ste plaats van de Lijst van de Burgemeester-Liste du Bourgemestre (LB), de partij van de ex-burgemeester van Wemmel, Chris Andries.

De partij voerde een harde communautaire campagne tegen de partij WEMMEL, een vereniging van alle Vlaamse partijen, uitgezonderd het Vlaams Belang. Wemmel is een faciliteitengemeente en staat erom gekend communautair beladen te zijn. De campagne van de LB wilde vooral de N-VA viseren. Sommige N-VA’ers werden zelfs persoonlijk aangevallen.

Mouligneaux zelf wil voorlopig niet reageren. Maar nationaal woordvoerder van de N-VA Joachim Polman vertelde het Nieuwsblad dat Mouligneaux intussen niet meer in Wemmel woont en dat ze er ook maar heel even gewoond heeft. Ze steunde de partij MR binnen LB en voerde zelf geen campagne tegen de N-VA. Volgens Polman steunt ze de visie van de N-VA in de faciliteitengemeenten en is ze trouw aan de partij. “Ze is geen politica”, zei hij. 

Foto: © DAVID PLAS