16 gewonden bij ongeval op de E314

Bij een verkeersongeval met meerdere personenwagens op de E314 van Lummen richting Leuven ter hoogte van Holsbeek zijn omstreeks 19 uur maar liefst zestien personen gewond geraakt. Vijf slachtoffers werden met ziekenwagens overgebracht naar het ziekenhuis. Elf andere liepen lichte verwondingen op.

Een bestuurder was ter hoogte van de afrit naar Holsbeek in slaap gevallen achter het stuur. De wagen botste op de linkerrijstrook tegen een voorligger. Op de rechterrijstrook werden nog drie andere wagens aangerede, en kwamen drie andere auto's in de grasberm terecht. De ravage was aanzienlijk. De brandweer kwam ter plaatse en moest uit een bestelwagen drie gewonden bevrijden door de deuren open te breken.

Vier slachtoffers werden naar het UZ Gasthuisberg in Leuven overgebracht en een vijfde slachtoffer ging naar het UZ Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe. Het rijbewijs van de chauffeur die in slaap was gevallen achter het stuur, werd meteen ingetrokken. In de wagen van de bestuurder zaten vier passagiers. Door het ongeval en de daaropvolgende interventie van de hulpdiensten, zat de E314 een tijdlang muurvast. Er stond een file tussen Aarschot en Holsbeek. Omstreeks 21.30 uur was de snelweg opnieuw vrijgemaakt.