180 passagiers 14 uur vast op Zaventem

Zo’n 180 passagiers zaten vandaag meer dan 14u vast in de transitzone van de luchthaven van Zaventem. De vakantiegangers kwamen vanochtend om 5u aan op de luchthaven en moesten normaal om 7u opstijgen richting Ibiza, maar hun vlucht werd de hele dag uitgesteld door een defect aan het toestel. Uiteindelijk kon de vlucht pas om 19u05 vertrekken.

“We moesten hier om 5u vanochtend zijn”, vertelt één van de passagiers aan VTM NIEUWS. “Maar nadat we waren ingecheckt, kregen we te horen dat de vlucht pas om 13u zou vertrekken. Daarna werd de vlucht opnieuw uitgesteld. Eerst tot 15u, daarna tot 19u.”

Politie moet rust bewaren

Het uitstel zorgde vanmiddag zelfs even voor een opstootje. “Toen ze lieten weten dat de vlucht ook niet om 15u zou opstijgen, werd het een aantal reizigers wat te veel. Toen is de politie er zelfs even bij moeten komen. We verliezen hier een hele dag van onze vakantie. In Ibiza wacht er iemand om ons de sleutel van ons huurhuis te bezorgen, maar hij kan niet de hele avond wachten. Straks zitten we dus mogelijk zonder slaapplaats.”

“Tegemoetkoming voor de reizigers”

Uiteindelijk konden de passagiers om 19u05, ruim 14 uur nadat ze aankwamen op de luchthaven, eindelijk aan boord van een ander toestel om richting Ibiza te vertrekken. “We konden helaas niet vroeger over een ander vliegtuig beschikken”, laat Jetair weten in een reactie aan VTM NIEUWS. “Anders hadden we onze klanten natuurlijk sneller laten opstijgen. We weten dat de reizigers nu een dag van hun vakantie verliezen. Daarom komt er een soort van tegemoetkoming voor de passagiers.”