Dode bij brand in appartement

De brand in Lokeren die een dodelijk slachtoffer eiste, kende geen accidentele oorzaak. Dat werd vernomen bij de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Er is een gerechtelijk onderzoek gestart dat moet duidelijk maken wie de brand, die voorafging door een gasexplosie, heeft veroorzaakt.

Er brak een hevig vuur uit rond het middaguur in een dakappartement in de Zelestraat in Lokeren. Bij de brand kwam een Poolse man om het leven. Het is niet duidelijk of de man een aandeel had in de oorzaak van de brand. Zijn vrouw en zoon werden lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Het dakappartement is vernield en het appartementsgebouw is onbewoonbaar verklaard.

De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen had een branddeskundige aangesteld voor verder onderzoek. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat een gasexplosie voorafging aan de brand en dat er hoogstwaarschijnlijk geen sprake is van een accidentele oorzaak. Er is een onderzoeksrechter gevorderd en het parket kwam ter plaatse met het afstappingsteam en het labo.