1,5 miljoen kijkers bij interview koning

Bijna anderhalf miljoen mensen hebben dinsdagavond naar het tweede deel van het interview met koning Albert II en koningin Paolo gekeken op de commerciële zenders VTM en RTL-TVI. Dat hebben beide zenders woensdag bekendgemaakt. Ondertussen onderhandelt VRT met het koningshuis om ook een reportage met koning Albert II te mogen maken.

1.498.900

VTM lokte dinsdag met het tweede deel van het interview 766.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 24,7 procent. Op RTL-TVI keken 732.900 mensen (44,5 pct) naar het vervolg. Bijgevolg keken 1.498.900 mensen naar het exclusieve interview. Dat is iets minder dan het eerste deel maandag, toen haalde VTM 855.500 (39,7 pct) en RTL-TVI 806.900 (47,2 pct) kijkers. Het was de eerste keer in de geschiedenis van het Belgische koningshuis dat een koning zo'n diepgaand gesprek toeliet. De Franstalige journalist Pascal Vrebos nam het interview in het Frans af, VTM-journalist Barend Leyts kreeg de kans om zijn vragen aan de koning in het Nederlands te stellen.

VRT wil ook interview

Hoewel koning Albert tijdens het interview aangaf dat dit zijn laatste interview zou zijn, onderhandelt de VRT momenteel met het koningshuis over nog een interview. "Er komt een reportage maar over de vorm en de timing zijn we nog aan het overleggen", zegt Luc Rademakers, hoofdredacteur van de VRT-nieuwsdienst. Hij bevestigt hiermee eerdere berichten in De Morgen woensdag.