Veel winkels Delhaize sluiten uit protest

Overal in het land sluiten winkels van Delhaize uit protest de deuren na het nieuws van de zware besparingsronde. 2.500 banen staan op de tocht, 14 winkels worden bedreigd met sluiting.

Stakingen

In zo'n 40 vestigingen wordt vandaag gestaakt uit protest tegen de herstructurering.In Brussel sloten alle Delhaizes de deuren. Ook in Diest, Dendermonde en Kortrijk wordt er gestaakt. Ook in Berlaar is de Delhaize-winkel dicht, mogelijk heropent die in de loop van de dag. Acties waren er voorts nog in Eupen, La Louvière, Morlanwelz en Epinois.  Het gaat telkens om spontane acties van het personeel. "Dit geldt ook voor de volgende dagen: als het personeel het werk wil neerleggen om zijn ongenoegen te uiten, zullen we dat blijven erkennen", verklaarde Myriam Delmée van de socialistische vakbond.

 

Aarschot betreurt alvast het feit dat Delhaize de supermarkt in het centrum van de stad wil stopzetten en hoopt dat dit zonder veel sociale schade zal kunnen gebeuren. Het stadsbestuur zal contact opnemen met het management van Delhaize om te bekijken welke pistes mogelijk zijn voor deze winkel, die een belangrijke rol speelt in het kernwinkelgebied van Aarschot, en zal alles in het werk stellen om een doorstart mogelijk te maken. "Als dit niet mogelijk is zullen we proberen een nieuwe kwaliteitsvolle speler voor deze strategische locatie aan te trekken. Het strategisch-commercieel plan voor de binnenstad is hiervoor de rode draad", aldus schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga.