Vrouw is beste barman van België

In Gent is Hannah Van Ongevalle (26) verkozen tot beste bartender van België. Voor het eerst in zes jaar stuurt ons land nu een vrouw naar het wereldkampioenschap van de cocktailwedstrijd ‘World Class’.

Van Ongevalle maakte een cocktail op basis van Talisker Storm whiskey, Tequila Don Julio, sherry, bitter op basis van geroosterde amandelen en sinaasappelzest, en een siroop van agave en zwarte thee. Ze liet zich daarvoor inspireren door actrice Liza Minnelli uit de film Cabaret. Voor haar tweede cocktail, die moest refereren naar Gent, mengde ze Talisker whiskey met meloen en Gandaham, met een goocheltrucje van de Gentse goochelaar Randall Silver als extraatje. "Ik vind het belangrijk dat mijn cocktails perfect gebalanceerd zijn en met de juiste kwaliteitsproducten gemaakt", zegt Van Ongevalle. "Ik heb een ongelooflijk eervol beroep, dat je met veel passie, liefde en respect moet uitoefenen om het op zo'n niveau te kunnen, maar ik heb het geluk een eigen bar te hebben waarbij het niet alleen belangrijk is om een goede bartender te zijn en goede drankjes te serveren, maar waarbij mensen zich ook moeten thuisvoelen."

Van Ongevalle zal zich eind juli en begin augustus meten met de vijftig beste shakers tijdens een wereldkampioenschap in Engeland en Schotland.