Hans Van Themsche wordt papa

De tot levenslang veroordeelde moordenaar Hans Van Themsche (26) wordt vader. In mei 2006 schoot hij in Antwerpen de tweejarige Luna Drowart en haar Malinese oppas Oulematou Niangadou dood, een Turkse vrouw overleefde de schietpartij. Zijn 25-jarige vriendin met wie hij acht maanden samen is bevestigde de zwangerschap aan Het Laatste Nieuws.

De vrouw vertelde dat het kind verwekt werd tijdens één van de intieme bezoeken die ze bracht aan Hans Van Themsche. De twee hadden het wel al over kinderen gehad, maar hadden eigenlijk besloten om te wachten. "Het was een ongelukje, maar het kind is welkom,” besluit ze.

Jeugdvriendin
De vrouw is een jeugdvriendin van Van Themsche en is kinderverzorgster. "Mijn wereld stond even stil toen de dokter zei dat ik zwanger was." Volgens de vrouw was ook Hans Van Themsche in eerste instantie fel geschrokken van het nieuws, nu is hij blij dat hij papa wordt.

Naam van de moeder
Het kind zal de naam Van Themsche niet krijgen, zegt ze. "Ik wil dat niet. Hans en ik hebben daarover gepraat: ik wil dat ons kind mijn familienaam zal dragen. Hans snapt dat." Over haar relatie met de veroordeelde moordenaar weet haar familie niets, laat staan over de zwangerschap. "Ze zullen het ook nooit aanvaarden."

Drie slachtoffers
Hans Van Themsche zit een levenslange gevangenisstraf uit voor moorden met een racistische inslag. In mei 2006 schoot hij in Antwerpen de tweejarige Luna Drowart en haar Malinese oppas Oulematou Niangadou dood. Met zijn geweer verwondde hij ook een Turkse vrouw.