Families overledenen verdenken diaken

De politie en het ziekenhuis van het West-Vlaamse Menen hebben ondertussen al een twintigtal telefoontjes gekregen van nabestaanden van mogelijke slachtoffers van de 57-jarige diaken uit Wevelgem. "Niemand kan hen voorlopig uitsluitsel geven", luidt het zaterdag in verschillende kranten."

Het is moeilijk voor ons om te controleren of deze mensen over wie werd gebeld, slachtoffers zijn in deze zaak. Op dit moment hebben wij zelf nog geen zicht op namen van slachtoffers", zegt de ziekenhuiswoordvoerster.  Tijdens de meer dan dertig jaar dat de verdachte in het ziekenhuis werkte, overleden daar zeker 400 doodzieke mensen. "Al die families maken zich nu zorgen", klinkt het.

Volgens Het Laatste Nieuws zal het Kortrijkse gerecht mogelijk tientallen lichamen opgraven. "De enige fysieke bewijzen van de misdrijven zijn immers te vinden op de lichamen", zeggen ingewijden aan de krant. Ivo P., de diaken van 57 uit Wevelgem wordt ervan verdacht meerdere personen te hebben gedood tussen het begin van de jaren tachtig en 2011, in het Heilig Hartziekenhuis te Menen.

Bekijk ook: