Man die dreigde met explosie is opgepakt

De man die zich verschanst had in een woning in Scherpenheuvel-Zichem, is na middernacht overmeesterd door de speciale interventie-eenheden van de federale politie. De man zou daarbij gewond geraakt zijn en is met een ziekenwagen weggebracht.

De man bedreigde eerder op de avond voorbijgangers met een mes. Toen daarop de politie ter plaatse kwam, verschanste de man zich in zijn woning in dreigde ermee het gebouw op te blazen. De lokale politie van de zone Demerdal (Diest en Scherpenheuvel-Zichem) kwam ter plaatse maar intussen had de man de gaskraan opengedraaid en dreigde ermee het pand te laten ontploffen. Het aanpalende café, op de hoek van de Pannestraat en de Eikenveldstraat, werd ontruimd en de brandweer werd ingeschakeld om de gastoevoer af te sluiten.Ook kwamen de speciale interventie-eenheden en de onderhandelaars van de federale politie ter plaatse om te proberen de man te overtuigen zich over te geven.

Over het motief of de aanleiding voor zijn optreden is nog weinig bekend. Het zou gaan om een man die in de omgeving gekend is voor drugs- en drankproblemen.