Staatsveiligheid dineert in de lucht

Om zeker te zijn dat de gasten van de attractie 'Dinner in the Sky' geen aanslag vanuit de lucht zouden plegen op de Amerikaanse president Obama, is de Staatsveiligheid mee aan tafel gegaan op 50 meter boven het Jubelpark. "We zagen trouwens de scherpschutters overal op de daken postvatten", zegt Stefan Kerkhofs van Benji Fun, het bedrijf dat de attractie in Brussel uitbaat.

'Dinner in the Sky' is een platform dat 50 meter hoog de lucht wordt ingetrokken om daar met een aantal gasten te genieten van een hoogstaand culinair diner. In Brussel, aan de triomfboog van het Jubelpark, zorgen dezer dagen sterrenchefs als Yves Mattagne en Giovanni Bruno voor een unieke culinaire gebeurtenis. Met het bezoek van de Amerikaanse president Obama, moesten er echter speciale veiligheidsmaatregelen genomen worden.

"In eerste instantie was de Staatsveiligheid gewoon aanwezig op de grond om de controle uit te voeren, maar later op de dag namen ze discreet plaats aan de tafel om alle gasten vanuit de lucht in het oog te kunnen houden. Ik denk niet dat onze gasten zich al ooit zo veilig gevoeld hebben," zegt de Stefan Kerkhofs.