Klacht MEDIALAAN tegen Claudio

MEDIALAAN, moederbedrijf van VTM, dient een klacht in tegen Claudio Del’Anno, winnaar van Mijn Restaurant! 2009, wegens lasterlijke aangifte. Aanleiding is de klacht die Claudio gisteren heeft ingediend tegen MEDIALAAN, wat vandaag in de pers verscheen. Meer dan vijf jaar na zijn deelname aan het programma vordert hij een grote som van MEDIALAAN. "Ten onrechte", klinkt het.

Gaëlle Six en Claudio Del’Anno gingen in het verleden al in proces tegen VTM, maar ze verloren de zaak. "Die eerdere procedure kwam er na het faillissement van hun restaurant en de claim van de curator tegen Claudio en Gaëlle. De curator had vastgesteld dat ze buitensporige kosten hadden gemaakt. Om aan de vordering van de curator te ontsnappen, beweerden Gaël en Claudio dat ze werknemers waren tijdens het programma. Ze kregen toen geen gelijk en er werd geen beroep ingesteld", zegt MEDIALAAN in een persbericht.

Het was voor MEDIALAAN dan ook een verrassing dat Claudio Del’Anno vijf jaar na zijn deelname plots meer dan 150.000 euro eist, onder meer als morele schadevergoeding. Als MEDIALAAN hier niet op zou ingaan binnen de vijf dagen, zou hij een strafklacht met burgerlijke partijstelling indienen. Daarop heeft MEDIALAAN dan de strafklacht ingediend.