Joods Museum krijgt permanent bewaking

Het Joods Museum in Brussel zal, eenmaal het opnieuw opengaat, permanent worden bewaakt door vier politieagenten. Dat meldt de nieuwssite brusselnieuws.be en wordt bevestigd door de woordvoerster van het museum. Wanneer het museum opnieuw zal openen, is niet duidelijk.

“Sinds de aanslag staan er bij de ingang van het museum twee agenten”, zegt woordvoerster Chouana Lomponda. “De bedoeling is dat die er blijven en dat, eenmaal het museum opent, ook twee agenten aan de achterkant van het museum zullen staan. Het museum zal wel pas de deuren openen nadat het gerecht er een reconstructie van de aanslag heeft kunnen houden.”

Begin volgend jaar gaat het Joods Museum voor twee jaar dicht voor al geplande werkzaamheden. Zeer waarschijnlijk zullen er nu bijkomende veiligheidsmaatregelen opgenomen worden in de verbouwplannen, maar zal nadien ook de politiebewaking blijven.

Het museum wil ook iets doen om de slachtoffers van de aanslag te herdenken. “We denken eraan een gedenkplaat op te hangen”, klinkt het.