VTM zendt interview met Albert II uit

VTM zendt volgende week, op maandag 9 juni en dinsdag 10 juni 2014, simultaan met de Franstalige zender RTL-TVI een uniek interview uit met Koning Albert II en Koningin Paola. Dat is zopas bekendgemaakt op een persconferentie bij RTL-TVI. 

Het gaat om een tweedelig interview waarin reportagemaker Pascal Vrebos een diepgaand gesprek heeft met het koningspaar in kasteel Belvédère. Koning Albert II en Koningin Paola worden gevolgd in hun dagelijks leven en vertellen in een informele setting over hun persoonlijke en publieke leven. Zowel de gelukkige als de moeilijke en pijnlijke momenten komen daarbij aan bod.

“Zonder meer uniek”

“Als historicus ben ik bijzonder onder de indruk van dit openhartig en moedig gesprek”, zegt Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur van VTM NIEUWS. “Ik heb veel respect voor dit intense document dat ongetwijfeld de geschiedenis zal ingaan als één van de meest unieke documentaires en gesprekken uit de Belgische tv-geschiedenis. Bovendien zien we in het tweeluik het koningspaar zoals we hen nog nooit zagen. Ook de beelden in de informele setting zijn zonder meer uniek.”

In de documentaire gaat het onder meer over hun persoonlijke herinneringen: een kindertijd getekend door een afwezige moeder voor de ene, een vader voor de andere. Een magische ontmoeting tussen twee mensen, de opvoeding van drie kinderen, met dagelijks geluk en met de moeilijkheden die “te vermijden waren geweest”.

Ook de officiële mijlpalen komen aan bod: de abortuswet, het plotse overlijden van Koning Boudewijn, de zaak Dutroux, de 541 dagen zonder regering, … Het zijn stuk voor stuk gebeurtenissen die het koningschap troffen.

Om 19 uur krijgt u al een eerste fragment uit het interview te zien in het VTM NIEUWS. De volledige reportages ziet u op maandag 9 en dinsdag 10 juni om 21.45 uur.