1 dader steekpartij geeft zichzelf aan

Afgelopen nacht heeft één van de twee daders van de steekpartij in Brugge zich gemeld bij de politie. Dat heeft het Brugse parket bevestigd. Het gaat om een man van 21 uit Leuven. De aangehouden verdachte wordt momenteel ondervraagd door de federale politie. Op basis van dat verhoor beslist de onderzoeksrechter om de verdachte voor te leiden of niet. Ook de tweede dader is geïdentificeerd, maar die is nog steeds voortvluchtig. Het is de voortvluchtige verdachte die de messteken heeft toegediend. 

Tweede dader geïdentificeerd, maar voortvluchtig

De man die zichzelf heeft aangegeven meldde zich vannacht bij de politie in Leuven, waar hij woont. Ook de tweede dader is intussen geïdentificeerd, maar hij is nog voortvluchtig. Het zou gaan om een 20-jarige man van Afrikaanse afkomst. Ook hij zou afkomstig zijn uit Leuven, maar is nog niet gevat door de politie.

Sinds de steekpartij, die in de nacht van vrijdag op zaterdag  gebeurde, zijn de speurders met man en macht op zoek naar de daders. Daarbij werden onder meer robotfoto’s verspreid en had de politie ook veel aandacht voor de bril van één van de daders. Die had hij tijdens de steekpartij verloren en vormt een belangrijk spoor.

Het 19-jarige slachtoffer kreeg bij de steekpartij zes messteken, waarvan vier in zijn rug. Twee van die steken in zijn rug doorboorden zijn longen en werden het slachtoffer fataal. Dat bleek gisteren al uit de autopsie van het lichaam van het slachtoffer.