Lid bende van Nijvel blijft aangehouden

De Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) van Bergen heeft de aanhouding verlengd van de 68-jarige verdachte in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Jean-Marie T. zit al in de cel sinds 13 mei. Hij kwam eind jaren negentig al in beeld in het onderzoek toen hij herkend werd op robotfoto's.

De verdachte had iemand in het zuiden van Frankrijk in vertrouwen genomen over zijn betrokkenheid bij de bende, en die persoon nam daarover een tijdje geleden contact op met de politie. Sinds zijn arrestatie zegt Jean-Marie T. dat hij die verhalen verzonnen heeft.

De KI besliste in de late namiddag zijn aanhouding te verlengen. Procureur-generaal Christian De Valkeneer had zijn verdere opsluiting geëist. Jean-Edmond Mairiaux daarentegen, de advocaat van de zestiger, zei dat de aanwijzingen tegen zijn cliënt onvoldoende zijn om de aanhouding door de raadkamer van Charleroi te bevestigen. Er worden de verdachte negen feiten ten laste gelegd, waaronder diefstal met geweld met de verzwarende omstandigheid van doodslag.