Beelden van vluchtende daders

Het parket heeft beelden verspreid van de daders van de steekpartij in Brugge, die aan de vlucht gingen nadat ze de 19-jarige Mikey Peeters doodgestoken hadden. Op de beelden zie je twee verschillende daders die duidelijk wegrennen van de markt. De politie hoopt met het vrijgeven van deze beelden de identiteit van de daders te weten te komen.

Een vriendin van het 19-jarige slachtoffer, Mikey Peeters, kon een nauwkeurige persoonbeschrijving geven van de twee verdachten. Het gaat volgens de kroongetuige om jonge twintigers die Nederlands spraken met een accent. Een van hen heeft een getaande huidskleur. Het moordwapen, waarschijnlijk een vleesmes van ongeveer 20 centimeter, werd nog niet teruggevonden.

Volgens de eerste bevindingen kenden de verdachten en het slachtoffer elkaar niet. Ze kwamen elkaar tegen in een straatje tussen de Eiermarkt en de Markt. Het kwam tot een schermutseling die werd voortgezet op de Markt. Een van de daders haalde er rond 5 uur een mes boven en haalde meerdere keren uit. De daders konden wegvluchten in de richting van de Steenstraat. Het slachtoffer overleed iets later aan zijn verwondingen.