Aanslag Brussel: nieuwe foto's dader

Het Federaal Parket geeft nieuwe en verbeterde foto's vrij van de schutter in het Joods Museum. Het gaat om beelden die gemaakt werden door veiligheidscamera's tijdens de aanslag. De foto's werden digitaal bewerkt waardoor je de dader beter zou kunnen herkennen.

De camerabeelden werden eind vorige week al vrijgegeven, maar de kwaliteit was zo slecht dat je de persoon nauwelijks kon zien, laat staan herkennen. De politie hoopt met de verbeterde foto's meer te weten te komen over de identiteit van de dader.

De politie is al sinds zaterdag op zoek naar de schutter van de aanslag waarbij drie doden vielen. Een vierde slachtoffer is nog in kritieke toestand.

Opsporingsbericht

In het opsporingsbericht heeft de politie het over een dader met een middelmatige lichaamsbouw en een atletisch voorkomen. Hij droeg een donkere pet met een lichtkleurig logo op de linkervoorkant. Hij droeg lichtblauwe bovenkledij met een bleek logo ter hoogte van de linkerborst, een donkere broek en schoenen met bleke zolen. 

Alle beelden van de dader en een reconstructie van zijn vluchtroute worden vanavond nog eens getoond in het opsporingsprogramma 'Faroek' om 22.10 op VTM. 

Wie tips heeft kan terecht op het gratis nummer 0800 30300 of via opsporingen@politie.be