Aanslag Brussel: verdachte opgepakt

In de zaak van de aanslag in het Joods Museum heeft de politie een verdachte opgepakt. Dat heeft VTM NIEUWS uit goede bron vernomen. 

Volgens het federaal parket is er inderdaad een terreurverdachte opgepakt. Die kwam in beeld in het kader van een ander terreurdossier. De politie verhoort de man op dit moment en onderzoekt of hij kan gelinkt worden aan de schietpartij. Het gaat om een zware jongen uit het Brusselse, die gekend staat voor verschillende feiten.

Gisteren trok het federaal parket de zaak nog naar zich toe, omdat het volgens hen gaat om een daad van terreur. Het parket denkt dat omdat de dader koelbloedig en zelfzeker te werk ging en omdat hij een Joods doelwit viseerde.

Zondag verspreidde de politie al bewakingsbeelden van de dramatische aanslag aan het Joods Museum in Brussel, waarbij drie doden vielen. Een vierde slachtoffer is nog altijd zeer kritiek. Op de beelden is heel duidelijk te zien hoe de dader aankomt bij het museum, zijn machinegeweer bovenhaalt en begint te schieten. Amper enkele momenten later slaat hij op de vlucht.