Video: De Wever op audiëntie bij koning

Bart De Wever is vanmiddag als eerste partijvoorzitter ontvangen bij koning Filip. De twee hebben een dik half uur samengezeten op het paleis. De koning wil alle partijvoorzitters spreken, met het oog op het vormen van een nieuwe federale regering.

Ook de PS is al bij de koning langs geweest. Uniek, de partij werd vertegenwoordigd door een duo: Elio Di Rupo als voorzitter en Paul Magnette als waarnemend voorzitter. Zij kregen een vol uur de tijd bij de koning.

Daarna was het ook nog de beurt aan MR-voorzitter Charles Michel en CdH-voorzitter Benoit Lutgen. Aan Vlaamse kant kwamen ook Gwendolyn Rutten (Open Vld), Bruno Tobback (sp.a) en Wouter Beke (CD&V) langs.

De koning wil alle partijvoorzitters ontmoeten. Straks komen ook nog sp.a-voorzitter Bruno Tobback en CD&V-voorzitter Wouter Beke langs. Ook morgen zouden er nog consultaties volgen. Verwacht wordt dat de koning morgenavond of ten laatste woensdag al een informateur aanstelt, die dan kan beginnen met de voorbereiding van een nieuwe regering.