Verkrachter Gent naar strafrechter

De 20-jarige man die verdacht wordt in de zaak van drie verkrachtingen in het Citadelpark in Gent, moet zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Dat heeft de Gentse raadkamer vrijdag beslist. De man wordt verdacht van verkrachtingen op 4 september en 27 september 2013 en 14 januari 2014 in het Citadelpark.

Hij zit in voorhechtenis sinds zijn arrestatie na de feiten op 14 januari, maar legde pas bekentenissen af na confrontatie met het DNA-onderzoek. De raadkamer verwees de zaak vrijdag naar de correctionele rechtbank en houdt de verdachte in de cel. De verdachte moet zich behalve voor de drie verkrachtingen in het Citadelpark ook verantwoorden voor een vierde zedenfeit. Het gaat om een beschuldiging van verkrachting op een meisje dat hij kende, die niet in het park gepleegd werd.

De jongeman werd ook verwezen voor diefstal met geweld, omdat hij van twee slachtoffers in het Citadelpark de gsm en de portefeuille had gestolen. Vermoedelijk kan het proces in juni nog van start gaan voor de Gentse correctionele rechtbank.