Socialist gebruikt logo Sharia4Belgium

Shaireen Aftab, sp.a- kandidaat voor de komende verkiezingen in West-Vlaanderen,  voert wel een heel opmerkelijke campagne. Ze gebruikt het logo van Sharia4Belgium. “Dit is natuurlijk een ludieke actie met een vette knipoog”, vertelt Aftab.

Aftab, die ook lid is van het nationaal partijbestuur van sp.a, inspireerde haar nieuwe campagnefoto’s op het logo van Shariah4Belgium, een organisatie van radicale moslims. De coverfoto draagt de naam ‘Shaireen 4 Belgium’. “Het is allemaal als ludieke actie bedoeld, mijn naam leende zich hiertoe en daarom hebben we dit gedaan.”

Ze begrijpt de commotie rond de foto’s ook niet. “Wie mij kent, weet dat ik dagelijks werk rond en tegen discriminatie. Ik schreef hier vorige week een opiniestuk over en stuurde het naar heel wat redacties. Het werd niet opgepikt, maar dit dan weer wel. Dat snap ik niet”, aldus Shaireen Aftab.

Sharia4Belgium was de radicale moslimgroep van woordvoerder Fouad Belkacem. De groep wilde democratie in ons land omverwerpen, een islamitische staat installeren, en de doodstraf voor holebi's invoeren. De groep werd vorig jaar opgedoekt en Belkacem werd opgepakt.