De Block blijft 'populaire Maggie'

Maggie De Block (Open Vld) blijft de populairste politicus van Vlaanderen. Maar liefst drie op de vier Vlamingen wil dat ze de komende maanden een belangrijke rol zal spelen. Dat staat in De Grote Peiling van VTM NIEUWS, RTL-TVI en de kranten De Morgen en Le Soir.

De Block wordt wel op de hielen gezeten door Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en Bart De Wever (N-VA). Premier Di Rupo (PS) staat op plaats vier, gevolgd door Hilde Crevits (CD&V).

De rest van de top tien wordt vervolledigd door Johan Vande Lanotte (SP.a), Annemie Turtelboom (Open Vld), Wouter Beke (CD&V), Alexander De Croo (Open Vld) en Guy Verhofstadt (Open Vld). Hij komt opnieuw in de top tien en dat ten koste van Bruno Tobback (SP.a), die zakt naar plaats dertien.

Create Infographics

Aan de andere kant van de taalgrens is en blijft premier Di Rupo (PS) de populairste politicus. Zes op de tien wil dat hij een belangrijke rol blijft spelen. Guy Verhofstadt staat op de tweede plaats, Paul Magnette (PS) op de derde.

Create Infographics

In Brussel zien we aan de top dezelfde politici als in Wallonië. Ook hier is premier Di Rupo de populairste, gevolgd door Guy Verhofstadt. Joëlle Milquet (CdH) krijgt het brons.

Opvallende stijger is Charles Picque (PS). Hij klimt van de tiende plaats naar de vijfde.

Create Infographics