Schietpartij in bedrijf in Aalst

In Erembodegem (Aalst) is vanochtend vroeg op het industrieterrein een werknemer neergeschoten, vermoedelijk door een collega. De politie is op zoek naar de verdachte en voert een sweeping uit van het bedrijfsgebouw. 

De feiten gebeurden op het industrieterrein aan de Industrielaan in Erembodegem. Na een ruzie tussen twee werknemers van een bedrijf zou één van hen met een vuurwapen geschoten hebben. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar het levensgevaar is intussen geweken.

De politie voert momenteel een zoekactie uit bij het bedrijf Euromold, een afdeling van kabelbedrijf Nexans Network Solutions. "De dader zou zich mogelijk nog in de gebouwen ophouden", zegt burgemeester Christoph D'Haese, die ter plaatse is. "Het gebouw wordt volledig doorzocht met de bijstand van verschillende diensten. Het slachtoffer heeft schietverwondingen opgelopen maar hij is buiten levensgevaar."

De verdachte is voorlopig nog niet aangetroffen. Het industrieterrein is afgezet door de politie en er werd een helikopter ingezet tijdens de zoekactie. Het parket van Dendermonde is een onderzoek gestart maar kan nog geen verdere details geven.