Man gewurgd door sjaal op roltrap

Een man van 45 is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen, toen hij van de roltrap viel in station van 's-Gravenbrakel. Dat heeft de NMBS bekendgemaakt. De spoorwegmaatschappij bevestigt hiermee het bericht van La Dernière Heure over het ongeluk. Het gaat om de trap naar de perrons 8 en 9. Het slachtoffer stikte nadat zijn sjaal verstrikt was geraakt in de roltrap.

Volgens de NMBS zagen de bewakers via het interne camerasysteem tussen middernacht en 01.00 uur dat er een ongeval was gebeurd. De securitymensen zagen een bewegingsloos lichaam op hun scherm. Door de opname terug te spoelen ontdekten ze dat de man omstreeks 23.00 uur achterover was gevallen van de roltrap en dat zijn sjaal vastzat in het mechanisme van de trap", aldus de NMBS in een mededeling. "De noodstop werd niet geactiveerd omdat de sjaal de trap als zodanig niet blokkeerde."

De veiligheidsmensen hebben meteen de onderstationschef verwittigd van wat er gebeurd was. Die kwam ter plaatse om 01.00 uur. Omstreeks 03.00 uur werd het stoffelijk overschot van de man weggebracht naar een funerarium.